Zupa czosnkowo chlebowa

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Potrzebny będzie chleb razowy, może być kupny.. Ze 4 kromki.
Ja akurat miałam domowej roboty.
Oprócz chleba przydałby się czosnek
icon_smile.gif
6 ząbków oraz
1 cebula
600 – 700 ml wywaru1 papryczka chili świeża (można wyrzucić pestki)
1 łyżka oliwy
Pół łyżeczki papryki
Świeży tymianek – same listki
icon_smile.gif

Pieprz i ciut soli
Starty ser – rodzaj zależy od osobistych upodobań i zawartości lodówki :D
U nas był parmezan zmieszany z white chesire

Cebulę i czosnek pokroić, nie musi być bardzo drobno bo i tak zupa będzie miksowana.
Na rozgrzany olej wrzucić chili, czosnek, cebulę i tymianek, przesmażyć. Chleb pokruszyć
lub pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać wywarem i doprawić papryką.
Doprowadzić do wrzenia, przykręcić gaz i gotować przez 10 minut mieszając od czasu do
czasu. Chleb powinien się rozpaść.
Zmiksować. Doprawić do smaku
Podawać z serem

Ni3kmOoTeueVk84viX.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy