Zupa dyniowa z pierożkami

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Zupa dyniowa z pierożkami

zupa_dyniowa.jpg

*1 kg dyni
*duże jabłko
*duża cebula
*2 łyżeczki curry
*pół łyżeczki ostrej papryki
*6 szklanek bulionu warzywnego(z kostki)
*3 łyżki masła
*4 listki szałwii
*sól,pieprz
*torebka mrożonych pierożków(np.z ostrym serem)

Stopić masło,wrzucić posiekaną cebulę i usmażyć ją na szklisto.
Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone w kostkę jabłko oraz dynię,
wsypać curry i paprykę.
Dusić pod przykryciem przez około 3 minuty,przyprawić do smaku solą i pieprzem,dolać bulion i gotować do miękkości.
Ugotowaną zupę dyniową zmiksować na gładko.

Oddzielnie ugotować pierożki.(ja miałam pierożki tortellini)

Zupę na talerzu posypać listkami szałwii.

Przepis pochodzi z gazety "Świat kobiety"
 

Załączniki

  • zupa_dyniowa.jpg
    zupa_dyniowa.jpg
    35.8 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy