- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Zupa jarzynowa z pulpetami i tortellini
-1 cebula
-1 czerwona papryka
-4 ząbki czosnku
-1 puszka pomidorów(400g)
-150-200g szpinaku(świeży)
-250g tortellini z serem
-1,25 l bulionu
-1 liść laurowy
-1 łyżeczka przyprawy włoskiej
-1 łyżeczka tymianku
-Vegeta do smaku,pieprz
-parmezan
Pulpety
-1/2 kg mięsa mielonego
-1 cebula
-3 ząbki czosnku
-1 łyżeczka przyprawy włoskiej
-3 łyżki bułki tartej
-1 jajko
-1 łyżeczka Vegety
-2 łyżki tartego parmezanu
-pieprz do smaku
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju,dodać paprykę pokrojoną w kostkę -smażyć aż cebula stanie się szklista,
dorzucić posiekany czosnek i dusić do miękkości.
Dodać posiekane pomidory,liść,przyprawy,pieprz,chwilę smażyć i zalać bulionem.
Przygotować pulpety:
mięso,cebula,czosnek,jajko,bułka tarta,ser,pieprz,przyprawy - wymieszać.
Robić małe kulki i wrzucić do gotującej się zupy.
Gotować na małym ogniu 20 minut,w razie potrzeby dosolić,popieprzyć,czy dodać włoskiej przyprawy.
-Liście szpinaku umyć,pokroić na grube paski i dodać do zupy.
-Ugotować oddzielnie tortellini,dobrze odcedzić i dodać do zupy.
Na talerzu posypać parmezanem.
Przepis znaleziony tutaj

-1 cebula
-1 czerwona papryka
-4 ząbki czosnku
-1 puszka pomidorów(400g)
-150-200g szpinaku(świeży)
-250g tortellini z serem
-1,25 l bulionu
-1 liść laurowy
-1 łyżeczka przyprawy włoskiej
-1 łyżeczka tymianku
-Vegeta do smaku,pieprz
-parmezan
Pulpety
-1/2 kg mięsa mielonego
-1 cebula
-3 ząbki czosnku
-1 łyżeczka przyprawy włoskiej
-3 łyżki bułki tartej
-1 jajko
-1 łyżeczka Vegety
-2 łyżki tartego parmezanu
-pieprz do smaku
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju,dodać paprykę pokrojoną w kostkę -smażyć aż cebula stanie się szklista,
dorzucić posiekany czosnek i dusić do miękkości.
Dodać posiekane pomidory,liść,przyprawy,pieprz,chwilę smażyć i zalać bulionem.
Przygotować pulpety:
mięso,cebula,czosnek,jajko,bułka tarta,ser,pieprz,przyprawy - wymieszać.
Robić małe kulki i wrzucić do gotującej się zupy.
Gotować na małym ogniu 20 minut,w razie potrzeby dosolić,popieprzyć,czy dodać włoskiej przyprawy.
-Liście szpinaku umyć,pokroić na grube paski i dodać do zupy.
-Ugotować oddzielnie tortellini,dobrze odcedzić i dodać do zupy.
Na talerzu posypać parmezanem.
Przepis znaleziony tutaj
Ostatnią edycję dokonał moderator: