Zupa jarzynowa z pulpetami i tortellini

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Zupa jarzynowa z pulpetami i tortellini



-1 cebula
-1 czerwona papryka
-4 ząbki czosnku
-1 puszka pomidorów(400g)
-150-200g szpinaku(świeży)
-250g tortellini z serem
-1,25 l bulionu
-1 liść laurowy
-1 łyżeczka przyprawy włoskiej
-1 łyżeczka tymianku
-Vegeta do smaku,pieprz
-parmezan

Pulpety
-1/2 kg mięsa mielonego
-1 cebula
-3 ząbki czosnku
-1 łyżeczka przyprawy włoskiej
-3 łyżki bułki tartej
-1 jajko
-1 łyżeczka Vegety
-2 łyżki tartego parmezanu
-pieprz do smaku

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju,dodać paprykę pokrojoną w kostkę -smażyć aż cebula stanie się szklista,
dorzucić posiekany czosnek i dusić do miękkości.
Dodać posiekane pomidory,liść,przyprawy,pieprz,chwilę smażyć i zalać bulionem.

Przygotować pulpety:

mięso,cebula,czosnek,jajko,bułka tarta,ser,pieprz,przyprawy - wymieszać.
Robić małe kulki i wrzucić do gotującej się zupy.
Gotować na małym ogniu 20 minut,w razie potrzeby dosolić,popieprzyć,czy dodać włoskiej przyprawy.

-Liście szpinaku umyć,pokroić na grube paski i dodać do zupy.

-Ugotować oddzielnie tortellini,dobrze odcedzić i dodać do zupy.

Na talerzu posypać parmezanem.

Przepis znaleziony tutaj
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy