- Wrz 3, 2005
- 1,122
- 0
- 0
Bardzo smaczny i sycący krem z dodatkiem słonej fety
Zupa-krem kalafiorowo-groszkowa z fetą
proporcje na 2 porcje
•400g kalafiora
•250 ml bulionu warzywnego
•200g zielonego groszku
•świeżo zmielony czarny pieprz
•50g sera feta
Umyj kalafior i podziel na różyczki. Do garnka wrzuć kalafior, zalej wodą i posól. Doprowadź do wrzenia. Gotuj aż zmięknie, po czym dodaj groszek i gotuj ok.4 minut.
Warzywa odcedź, wrzuć do gorącego buliony i zmiksuj.
Dopraw do smaku pieprzem. Podawaj serem feta

Zupa-krem kalafiorowo-groszkowa z fetą
proporcje na 2 porcje
•400g kalafiora
•250 ml bulionu warzywnego
•200g zielonego groszku
•świeżo zmielony czarny pieprz
•50g sera feta
Umyj kalafior i podziel na różyczki. Do garnka wrzuć kalafior, zalej wodą i posól. Doprowadź do wrzenia. Gotuj aż zmięknie, po czym dodaj groszek i gotuj ok.4 minut.
Warzywa odcedź, wrzuć do gorącego buliony i zmiksuj.
Dopraw do smaku pieprzem. Podawaj serem feta