Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa krem z bobu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pinkberry" data-source="post: 724237" data-attributes="member: 7705"><p>Pyszna, sycąca zupa na lato, podawana w temperaturze pokojowej.</p><p></p><p>litr bulionu, przestudzonego do temp. w której chcemy mieć zupę</p><p>pół kilo zielonego bobu</p><p>mała cebula</p><p>koperek - jak kto lubi</p><p>5 łyżek oliwy</p><p>opcjonalnie - pół szklanki niekwaszonej śmietany</p><p>sól i pieprz do smaku.</p><p></p><p></p><p>Wkładamy bób do zimnej wody i gotujemy aż skorupki zmiękną, przelewamy zimną wodą i łuskamy. Wrzucamy do blendera, dodajemy posiekaną cebulę, oliwę i szklankę bulionu, miksujemy na gładko. Dolewamy resztę bulionu, dodajemy koperek, ewentualnie śmietanę, chwilę miksujemy i doprawiamy do smaku.</p><p></p><p>Zupa jest przepyszna z grzankami z ciemnego chleba.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pinkberry, post: 724237, member: 7705"] Pyszna, sycąca zupa na lato, podawana w temperaturze pokojowej. litr bulionu, przestudzonego do temp. w której chcemy mieć zupę pół kilo zielonego bobu mała cebula koperek - jak kto lubi 5 łyżek oliwy opcjonalnie - pół szklanki niekwaszonej śmietany sól i pieprz do smaku. Wkładamy bób do zimnej wody i gotujemy aż skorupki zmiękną, przelewamy zimną wodą i łuskamy. Wrzucamy do blendera, dodajemy posiekaną cebulę, oliwę i szklankę bulionu, miksujemy na gładko. Dolewamy resztę bulionu, dodajemy koperek, ewentualnie śmietanę, chwilę miksujemy i doprawiamy do smaku. Zupa jest przepyszna z grzankami z ciemnego chleba. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa krem z bobu
Top
Bottom