- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0
2 glowki brokula
200ml chudej slodkiej smietanki
pol kostki rosolowej (warzywnej lub z kurczaka)
lyzeczka suszonych platkow chilli
pieprz
150g gorgonzoli
3 zabki czosnku
pietruszka
1. Brokula ugotowac (byleby nie rozgotowac)
2. Smietanke zagrzac, rozpuscic w niej ser, dodac pieprz, chilli i pol kostki rosolowej i rozgniecione w prasce zabki czosnku. Podgrzac do momentu az wszystko sie rozpusci
3. Brokul wrzucic do blendera, zmiksowac na gladko, dodac smietane dalej zmiksowac. Na koncu powoli dolewac zagotowanej wody az do momentu uzyskania preferowanej konzystencji
4. Posypac pietruszka i jesc
200ml chudej slodkiej smietanki
pol kostki rosolowej (warzywnej lub z kurczaka)
lyzeczka suszonych platkow chilli
pieprz
150g gorgonzoli
3 zabki czosnku
pietruszka
1. Brokula ugotowac (byleby nie rozgotowac)
2. Smietanke zagrzac, rozpuscic w niej ser, dodac pieprz, chilli i pol kostki rosolowej i rozgniecione w prasce zabki czosnku. Podgrzac do momentu az wszystko sie rozpusci
3. Brokul wrzucic do blendera, zmiksowac na gladko, dodac smietane dalej zmiksowac. Na koncu powoli dolewac zagotowanej wody az do momentu uzyskania preferowanej konzystencji
4. Posypac pietruszka i jesc

