Składniki:
1 puszka groszku zielonego,
2 serki topione (jeden gouda, jeden z szynką),
sól,
pieprz,
2 szklanki rosołu,
łyżka smalcu
Przygotowanie:
Groszek wraz z zalewą zagotować i pogotować aż bedzie miękki. Następnie zmiksować go i dodać do rosołu. Razem zagotować dodając łyżkę smalcu. Dodać oba serki topione i poczekać az sie połączą z resztą na jednolita masę. Doprawic solą i pieprzem. Podawać z grzankami
Smacznego
1 puszka groszku zielonego,
2 serki topione (jeden gouda, jeden z szynką),
sól,
pieprz,
2 szklanki rosołu,
łyżka smalcu
Przygotowanie:
Groszek wraz z zalewą zagotować i pogotować aż bedzie miękki. Następnie zmiksować go i dodać do rosołu. Razem zagotować dodając łyżkę smalcu. Dodać oba serki topione i poczekać az sie połączą z resztą na jednolita masę. Doprawic solą i pieprzem. Podawać z grzankami

Smacznego
