- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
Zupa marchewkowa(bezglutenowa)
500 g marchewki
1 cebula
1 litr rosolku z warzyw
50 g prossa roztartego dokladnie w mozdzierzu
sol kamienna, pieprz, ociupinka proszku z gozdzikow
1 lyzka oliwy
marchewke obrac pokroic na kawaleczki
cebule pokroic w kostke, rozgrzac oliwe wrzucic cebule i troszke podsmazyc(zeby nie zbrazowiala)
dodac marchew i posypac roztartym prosem i dalej krotko prazyc, zalac goracym rosolem i gotowac az marchew bedzie mieka
zmiksowac i przyprawic przyprawami
posypac szczypiorkiem
500 g marchewki
1 cebula
1 litr rosolku z warzyw
50 g prossa roztartego dokladnie w mozdzierzu
sol kamienna, pieprz, ociupinka proszku z gozdzikow
1 lyzka oliwy
marchewke obrac pokroic na kawaleczki
cebule pokroic w kostke, rozgrzac oliwe wrzucic cebule i troszke podsmazyc(zeby nie zbrazowiala)
dodac marchew i posypac roztartym prosem i dalej krotko prazyc, zalac goracym rosolem i gotowac az marchew bedzie mieka
zmiksowac i przyprawic przyprawami
posypac szczypiorkiem