Zupa marchewkowa

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
Zupa marchewkowa(bezglutenowa)

500 g marchewki
1 cebula
1 litr rosolku z warzyw
50 g prossa roztartego dokladnie w mozdzierzu
sol kamienna, pieprz, ociupinka proszku z gozdzikow
1 lyzka oliwy

marchewke obrac pokroic na kawaleczki
cebule pokroic w kostke, rozgrzac oliwe wrzucic cebule i troszke podsmazyc(zeby nie zbrazowiala)
dodac marchew i posypac roztartym prosem i dalej krotko prazyc, zalac goracym rosolem i gotowac az marchew bedzie mieka
zmiksowac i przyprawic przyprawami
posypac szczypiorkiem
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy