- Sie 15, 2009
- 4,507
- 0
- 0
Składniki :
Włoszczyzna
Natka pietruszki
1/2 filiżanki śmietany
łyżka mąki
majeranek, oregano , pieprz (w ziarnach) , sól , liść laurowy, ziele angielskie
makaron wstążki
ser
4 skrzydełka
Wykonanie :
Ugotować wywar mięsny Zdjąć szumowiny. Włoszczyznę pokroić w kostkę , por w półkrążki. Wrzucić do gotującego się bulionu razem z zieleniną. Dodać liść laurowy, ziele angielskie 3 ziarna pieprzu.Gotować na wolnym ogniu około godzinę. Przyprawić majerankiem, oregano , pieprzem , solą (można wrzucić kostkę jeśli ktoś używa). Gotować tak jeszcze 15 minut. Śmietanę wymieszać z łyżką mąki i kilkoma łyzkami zupy.
Dodać do garnka , mieszać , zagotować
Makaron nakładać to talerzy , posypać startym serem. Zalać gorącą zupą. Posypać natką pietruszki
Zdjęcia nie mam , ale wierzę ,że ktoś się skusi i zamieści
Włoszczyzna
Natka pietruszki
1/2 filiżanki śmietany
łyżka mąki
majeranek, oregano , pieprz (w ziarnach) , sól , liść laurowy, ziele angielskie
makaron wstążki
ser
4 skrzydełka
Wykonanie :
Ugotować wywar mięsny Zdjąć szumowiny. Włoszczyznę pokroić w kostkę , por w półkrążki. Wrzucić do gotującego się bulionu razem z zieleniną. Dodać liść laurowy, ziele angielskie 3 ziarna pieprzu.Gotować na wolnym ogniu około godzinę. Przyprawić majerankiem, oregano , pieprzem , solą (można wrzucić kostkę jeśli ktoś używa). Gotować tak jeszcze 15 minut. Śmietanę wymieszać z łyżką mąki i kilkoma łyzkami zupy.
Dodać do garnka , mieszać , zagotować
Makaron nakładać to talerzy , posypać startym serem. Zalać gorącą zupą. Posypać natką pietruszki
Zdjęcia nie mam , ale wierzę ,że ktoś się skusi i zamieści
