sionia @ 16 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1015360Kurkumy to tylko trochę dla koloru. Jak da się za dużo to zupa może być gorzka. Kurkuma jest bardzo zdrowa, ale też sprawia, że zupa wyglada tak wesoło, apetycznie. Same oczy chcą ją jeść. Duszone warzywa, koperek też dodają jej kolorytu oczywiście poza wspaniałym smakiem.Koniecznie wrzuć zdjęcie po dodaniu kurkumy muszę zobaczyć ten kolor![]()
Oczywiście moja ogórkowa tylko z ziemniakami, nie wyobrażam sobie z ryzem czy makaronem,ale ja ogólnie uwielbiam ziemniaki w zupach![]()
Tę wersję wypróbuję na pewno i nie ma wątpliwości ze będzie pyszna
seniorka @ 16 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1015566No więc, jak mówiłam, tak zrobiłam. Bardzo ciekawy smak i kolor. Przyzwyczajona do tej, którą robię zawsze, nie umiem powiedzieć, co jest lepsze. Obie mi smakują. Dziękuję za inspirację.
Seniorko,
ja tej kurkumy daje bardziej dla koloru niż smaku. Kurkumę dodaję do wielu potraw, ale minimalnie.
iluana @ 16 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1015577Koniecznie wrzuć zdjęcie po dodaniu kurkumy muszę zobaczyć ten kolor![]()
Oczywiście moja ogórkowa tylko z ziemniakami, nie wyobrażam sobie z ryzem czy makaronem,ale ja ogólnie uwielbiam ziemniaki w zupach![]()
Tę wersję wypróbuję na pewno i nie ma wątpliwości ze będzie pysznaJa dzisiaj tez ugotowałam ogórkową, bo mnie naszło. Niestety nie ma już śladu. Jak będzie następnym razem, to postaram się zrobić zdjęcie.
Margot @ 18 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1015986a ja kurkumę daję do większości zup (trochę ) i innych często potraw bo i zdrowa i pasuje mi jako jedna z przemian (bo ja gotuje wg tzn pięciu przemian)Margot, zaintrygowałaś mnie. Przyznam, że nie spotkałam się z odżywianiem wg pięciu przemian, a jestem tego bardzo ciekawa. Czy mogłabyś gdziś wyjaśnić tajniki takiego gotowania? Może w dowolnie wybranym temacie, albo załóż nowy temat - myślę, że chętnych byłoby więcej. Ewentualnie podlinkuj jakieś żródło.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.