Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa ogórkowa z grzybami / Рассольник постный &#
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="anni" data-source="post: 955551" data-attributes="member: 17357"><p>[ATTACH=full]50772[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>* 30 g suszonych grzybów</p><p>* 3 -4 sztuki ogórków kiszonych</p><p>* 3 ziemniaki</p><p>* 3 - 4 łyżki ryżu (umytego)</p><p>* 1 cebula</p><p>* 1 marchewka</p><p>* pół korzenia pietruszki</p><p>* olej roślinny, sól, pieprz, śmietana</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Grzyby umyć i namoczyć w wodzie na kilka godzin, a następnie obgotować w tej wodzie. Kiedy grzyby już będą miękkie, dodać ryż i ziemniaki pokrojone w kostkę. Posolić i popieprzyć do smaku.</p><p>Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchewkę i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej. Podsmażyć na oleju roślinnym i dodać do wywaru grzybowego. </p><p>Ogórki również utrzeć na tarce jarzynowej i poddusić na oleju do miękkości, a następnie dodać do zupy, jak ziemniaki już będą miękkie. Razem chwilkę pogotować. Można dodać jeszcze soku z ogórków wg własnego smaku. </p><p>Zupę można podawać czystą lub zaprawić śmietaną</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anni, post: 955551, member: 17357"] [ATTACH=full]50772[/ATTACH] Składniki: * 30 g suszonych grzybów * 3 -4 sztuki ogórków kiszonych * 3 ziemniaki * 3 - 4 łyżki ryżu (umytego) * 1 cebula * 1 marchewka * pół korzenia pietruszki * olej roślinny, sól, pieprz, śmietana Wykonanie: Grzyby umyć i namoczyć w wodzie na kilka godzin, a następnie obgotować w tej wodzie. Kiedy grzyby już będą miękkie, dodać ryż i ziemniaki pokrojone w kostkę. Posolić i popieprzyć do smaku. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchewkę i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej. Podsmażyć na oleju roślinnym i dodać do wywaru grzybowego. Ogórki również utrzeć na tarce jarzynowej i poddusić na oleju do miękkości, a następnie dodać do zupy, jak ziemniaki już będą miękkie. Razem chwilkę pogotować. Można dodać jeszcze soku z ogórków wg własnego smaku. Zupę można podawać czystą lub zaprawić śmietaną [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa ogórkowa z grzybami / Рассольник постный &#
Top
Bottom