Przepis z Książki "Monignac nad Wisłą"
Zupa pieczarkowa na kwaśno MM
Składniki:
2 cebule drobno posiekane
1,5 l wywaru warzywnego
450 g pieczarek w plasterkach
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 kiszony ogórek pokrojony w plasterki
listek laurowy
1 łyżka kaparów
sól i pieprz
Przybranie:
Wiórki ze skórki z cytryny
Zielone oliwki
Gałązki natki
Przygotowanie:
Podsmażyć cebulę w garnku, wlać trochę wywaru, poczekać aż odparuje
Dodać resztę wywaru i pieczarki, zmniejszyć ogień, przykryć, gotować 30 min.
Dołożyć przecier, ogórek, listek i kapary. Doprawić solą i pieprzem, gotować jeszcze 10 min.
Nalać do miseczek i przybrać.
Zupa pieczarkowa na kwaśno MM
Składniki:
2 cebule drobno posiekane
1,5 l wywaru warzywnego
450 g pieczarek w plasterkach
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 kiszony ogórek pokrojony w plasterki
listek laurowy
1 łyżka kaparów
sól i pieprz
Przybranie:
Wiórki ze skórki z cytryny
Zielone oliwki
Gałązki natki
Przygotowanie:
Podsmażyć cebulę w garnku, wlać trochę wywaru, poczekać aż odparuje
Dodać resztę wywaru i pieczarki, zmniejszyć ogień, przykryć, gotować 30 min.
Dołożyć przecier, ogórek, listek i kapary. Doprawić solą i pieprzem, gotować jeszcze 10 min.
Nalać do miseczek i przybrać.