- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
ZUPA PIZZA
0,5 kg mięsa mielonego 0,5 kg pieczarek 3 duze cebule 2 puszki pomidorów 1 duży topiony serek śmietankowy(dałam z ziołami) 2-3łyżki przyprawy do pizzy 2 kostki rosołowe maggi, oliwa Mięso podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Cebule dość drobno kroimy. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Cebule i pieczarki dodajemy do mięsa. Wszystko mieszamy i smazymy kilka minut. Podsmażone mięso z pieczarkami i cebulą przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, dodajemy kostki rosołowe i przyprawę do pizzy. Gotujemy ok. 30 minut. Pop tym czasie dodajemy pomidory z puszki i na koniec drobno pokrojony serek topiony , mieszamy. Gdy serek się rozpuści zupa jest gotowa do jedzenia. Świetnie smakuje z natką pietruszki lub bazylią.
ja pieczarki trę na tarce jarzynowej
0,5 kg mięsa mielonego 0,5 kg pieczarek 3 duze cebule 2 puszki pomidorów 1 duży topiony serek śmietankowy(dałam z ziołami) 2-3łyżki przyprawy do pizzy 2 kostki rosołowe maggi, oliwa Mięso podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Cebule dość drobno kroimy. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Cebule i pieczarki dodajemy do mięsa. Wszystko mieszamy i smazymy kilka minut. Podsmażone mięso z pieczarkami i cebulą przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, dodajemy kostki rosołowe i przyprawę do pizzy. Gotujemy ok. 30 minut. Pop tym czasie dodajemy pomidory z puszki i na koniec drobno pokrojony serek topiony , mieszamy. Gdy serek się rozpuści zupa jest gotowa do jedzenia. Świetnie smakuje z natką pietruszki lub bazylią.
ja pieczarki trę na tarce jarzynowej

Ostatnią edycję dokonał moderator: