Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa pomidorowa Annabel Karmel
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="aga9999" data-source="post: 763845" data-attributes="member: 2169"><p>* łyżka oliwy,</p><p> * ząbek czosnku,</p><p> * cebula średniej wielkości,</p><p> * marchewka średniej wielkości,</p><p> * puszka pomidorów bez skóry (400g) albo 8 świeżych pachnących pomidorów,</p><p> * łyżka koncentratu pomidorowego,</p><p> * około 600-700ml bulionu warzywnego polecam <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=10105&view=findpost&p=198751" target="_blank">ten</a></p><p> * 2 kromki pieczywa (najlepiej domowego) pokrojone w kostkę,</p><p> * łyżka świeżej bazylii,</p><p> * sól, pieprz (opcjonalnie).</p><p></p><p> 1. Warzywa umyć, obrać drobno posiekać.</p><p> 2. W garnku, na łyżce oliwy usmażyć marchewkę, czosnek oraz cebulę (10 minut).</p><p> 3. Dodać bulion, pomidory, pieczywo, koncentrat. Gotować na małym ogniu około 25 minut (aż warzywa zmiękną).</p><p> 4. Dodać bazylię, przyprawić solą/pieprzem (wg mnie nie ma potrzeby solić) i gotować jeszcze 5 minut.</p><p> 5. Zblenderować. Gotowe.</p><p></p><p>Z podanej ilości składników wychodzi około 4 porcji (dla przeciętnego dwulatka). Można zamrozić.</p><p></p><p>[ATTACH=full]33905[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aga9999, post: 763845, member: 2169"] * łyżka oliwy, * ząbek czosnku, * cebula średniej wielkości, * marchewka średniej wielkości, * puszka pomidorów bez skóry (400g) albo 8 świeżych pachnących pomidorów, * łyżka koncentratu pomidorowego, * około 600-700ml bulionu warzywnego polecam [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=10105&view=findpost&p=198751"]ten[/URL] * 2 kromki pieczywa (najlepiej domowego) pokrojone w kostkę, * łyżka świeżej bazylii, * sól, pieprz (opcjonalnie). 1. Warzywa umyć, obrać drobno posiekać. 2. W garnku, na łyżce oliwy usmażyć marchewkę, czosnek oraz cebulę (10 minut). 3. Dodać bulion, pomidory, pieczywo, koncentrat. Gotować na małym ogniu około 25 minut (aż warzywa zmiękną). 4. Dodać bazylię, przyprawić solą/pieprzem (wg mnie nie ma potrzeby solić) i gotować jeszcze 5 minut. 5. Zblenderować. Gotowe. Z podanej ilości składników wychodzi około 4 porcji (dla przeciętnego dwulatka). Można zamrozić. [ATTACH=full]33905[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa pomidorowa Annabel Karmel
Top
Bottom