- Sty 25, 2008
- 79
- 0
- 0
* 1 czerwona papryka
* 1 cebula
* 1 ząbek czosnku
* 2 - 3 łyżki oliwy
* puszka pomidorów
* 1 litr wywaru z warzyw (ewentualnie bulionu warzywnego)
* 3 łyżki koncentratu pomidorowego
* 1 łyżeczka cukru
* sól
* pieprz
* ćwierć szklanki listów bazylii
Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać zmiażdżony czosnek, podsmażyć w na oliwie ok. 10 minut. Dodać pomidory, dusić następne 10 minut. Dodać wywar warzywny, koncentrat pomidorowy, cukier, sól, pieprz i gotować jeszcze 15 minut.
Dodać bazylię, ostudzić, zmiksować. Podawać z makaronem, udekorowane listkami bazylii.
Zdjęcia nie wrzucam, bo mi się w środku nocy nie chce
Zresztą: 1) Zupy nijak sie nie nadają się do fotografowania , 2) Wygląd zupy ma się nijak do poezji smaku
* 1 cebula
* 1 ząbek czosnku
* 2 - 3 łyżki oliwy
* puszka pomidorów
* 1 litr wywaru z warzyw (ewentualnie bulionu warzywnego)
* 3 łyżki koncentratu pomidorowego
* 1 łyżeczka cukru
* sól
* pieprz
* ćwierć szklanki listów bazylii
Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać zmiażdżony czosnek, podsmażyć w na oliwie ok. 10 minut. Dodać pomidory, dusić następne 10 minut. Dodać wywar warzywny, koncentrat pomidorowy, cukier, sól, pieprz i gotować jeszcze 15 minut.
Dodać bazylię, ostudzić, zmiksować. Podawać z makaronem, udekorowane listkami bazylii.
Zdjęcia nie wrzucam, bo mi się w środku nocy nie chce
Ostatnią edycję dokonał moderator: