- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Na duży, 4-5 litrowy garnek, dla fanów zupy pomidorowej
w garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy już będzie ciemniała, dorzucić wszystkie pokrojone warzywa (ja preferuję małe cząstki, ale jak kto lubi), pomieszać chwilę i zalać gorącą wodą, dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotować aż warzywa zmiękną.
W tym czasie w osobnym garnku zagotować makaron lub ryż.
Mikser typu żyrafa zanurzyć w garnku z zupą i tuż przy dnie zmiksować część zupy.
Na talerz wyłożyć porcję ugotowanego ryżu lub makaronu, nalać zupę i udekorować kleksem śmietany.
Smacznego!
- 2-3 łyżki oliwy
- 1 duża cebula
- 2 włoszczyzny czyli:
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- pół selera
- pół pora
- 1 puszka pomidorów bez skóry
- 1 koncentrat pomidorowy
- sól, pieprz, ziele angielskie,
w garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy już będzie ciemniała, dorzucić wszystkie pokrojone warzywa (ja preferuję małe cząstki, ale jak kto lubi), pomieszać chwilę i zalać gorącą wodą, dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotować aż warzywa zmiękną.
W tym czasie w osobnym garnku zagotować makaron lub ryż.
Mikser typu żyrafa zanurzyć w garnku z zupą i tuż przy dnie zmiksować część zupy.
Na talerz wyłożyć porcję ugotowanego ryżu lub makaronu, nalać zupę i udekorować kleksem śmietany.
Smacznego!
Ostatnią edycję dokonał moderator: