Zupa serowa z kluseczkami i czerwoną fasolą

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
DSC_0156.JPG

2 średnie ziemniaki
2 garści (kobiece garści
icon_wink.gif
) makaronu typu świderki
1/2 puszki czerwonej fasoli
2 kostki sera topionego, każda po 100 g
1 ząbek czosnku
1 listek laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
gałka muszkatołowa
sól
pieprz

3 łyżeczki mąki pszennej.

Fasolę odlać z zalewy i opłukać na sicie ( opłukanie jest tu istotne) Drugą połowę fasoli można zamrozić na następny raz.
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Włożyć do garnka wraz z makaronem i fasolą. Zalać 1 i 1/4 litra wody.
Dodać sól i pierz do smaku oraz listek i ziele angielskie. Gotować, aż ziemniaki i makaron będą miękkie.

Dodać pokrojone w kawałki sery topione i mieszać, aż się rozpuszczą. Doprawić szczyptą gałki muszkatołowej.
Dodać posiekany czosnek.
Zupę zagęścić mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości wody.
 

Załączniki

  • DSC_0156.JPG
    DSC_0156.JPG
    71.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy