Zupa serowa

Shinju

Member
Lis 26, 2006
9,694
12
38
20 dag sera cheddar
2 cebule
1,5 łyżki mąki
6 szklanek rosołu
2 łyżki czerwonego półwytrawnego wina
2 łyżki śmietanki
natka pietruszki
sól

Zrumienić cebule na rozgrzanym tłuszczu (masło lub margaryna). Mieszając wsypac półtorej łyżki mąki. Podsmażyć. Zrobioną zasmażkę rozprowadzić z odrobiną zimnego rosołu. Następnie wlać do wrzącego rosołu. Zagotować rosól z zasmażką, a następnie zmniejszyć ogień i wsypać ok. 20 deko sera cheddar - startego, mieszać aż się rozpuści. Po rozpuszczeniu zdjąć ognia, dodać 2 łyżki półwytrawnego czerwonego wina i 2 łyżki śmietanki, posolić i posypać natką pietruszki
icon_smile.gif


najlepiej jeść z grzaneczkami lub groszkiem ptysiowym...

Źródło: z serii Biblioteka Poradnika Domowego "Zupy"
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy