- Lis 26, 2006
- 9,694
- 12
- 38
20 dag sera cheddar
2 cebule
1,5 łyżki mąki
6 szklanek rosołu
2 łyżki czerwonego półwytrawnego wina
2 łyżki śmietanki
natka pietruszki
sól
Zrumienić cebule na rozgrzanym tłuszczu (masło lub margaryna). Mieszając wsypac półtorej łyżki mąki. Podsmażyć. Zrobioną zasmażkę rozprowadzić z odrobiną zimnego rosołu. Następnie wlać do wrzącego rosołu. Zagotować rosól z zasmażką, a następnie zmniejszyć ogień i wsypać ok. 20 deko sera cheddar - startego, mieszać aż się rozpuści. Po rozpuszczeniu zdjąć ognia, dodać 2 łyżki półwytrawnego czerwonego wina i 2 łyżki śmietanki, posolić i posypać natką pietruszki
najlepiej jeść z grzaneczkami lub groszkiem ptysiowym...
Źródło: z serii Biblioteka Poradnika Domowego "Zupy"
2 cebule
1,5 łyżki mąki
6 szklanek rosołu
2 łyżki czerwonego półwytrawnego wina
2 łyżki śmietanki
natka pietruszki
sól
Zrumienić cebule na rozgrzanym tłuszczu (masło lub margaryna). Mieszając wsypac półtorej łyżki mąki. Podsmażyć. Zrobioną zasmażkę rozprowadzić z odrobiną zimnego rosołu. Następnie wlać do wrzącego rosołu. Zagotować rosól z zasmażką, a następnie zmniejszyć ogień i wsypać ok. 20 deko sera cheddar - startego, mieszać aż się rozpuści. Po rozpuszczeniu zdjąć ognia, dodać 2 łyżki półwytrawnego czerwonego wina i 2 łyżki śmietanki, posolić i posypać natką pietruszki

najlepiej jeść z grzaneczkami lub groszkiem ptysiowym...
Źródło: z serii Biblioteka Poradnika Domowego "Zupy"
Ostatnią edycję dokonał moderator: