Włoszczyzna, 1 szkl. świeżego bobu, 1/2szkl. zielonego groszku, 3-4 szparagi (niekoniecznie), 15 dkg suchego makaronu (najlepiej nitek), 15 dkg sera żółtego, 3/4 szkl. mleka, łyżeczka mąki, troszkę gałki muszkatołowej, posiekany koperek, łyżeczka masła, sól, pieprz
Bób i zielony groszek włożyć do garnka. Resztę jarzyn umyć, obrać i pokroić w plasterki lub w paski, zalać dwoma litrami wrzątku. Następnie gotować ok. 15 minut.
Osobno ugotować makaron, przelać zimną wodą, a nastepnie dodać do jarzynek.
Mąkę rozprowadzić mlekiem i dodać do zupy i raz zagotować. Po czym wsypać starty na grubych oczkach żółty ser. Następnie doprawić zupę i włożyć do niej łyżeczkę masła. Przed podaniem posypać koperkiem.
Bób i zielony groszek włożyć do garnka. Resztę jarzyn umyć, obrać i pokroić w plasterki lub w paski, zalać dwoma litrami wrzątku. Następnie gotować ok. 15 minut.
Osobno ugotować makaron, przelać zimną wodą, a nastepnie dodać do jarzynek.
Mąkę rozprowadzić mlekiem i dodać do zupy i raz zagotować. Po czym wsypać starty na grubych oczkach żółty ser. Następnie doprawić zupę i włożyć do niej łyżeczkę masła. Przed podaniem posypać koperkiem.