Zupa Solferino

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
Włoszczyzna, 1 szkl. świeżego bobu, 1/2szkl. zielonego groszku, 3-4 szparagi (niekoniecznie), 15 dkg suchego makaronu (najlepiej nitek), 15 dkg sera żółtego, 3/4 szkl. mleka, łyżeczka mąki, troszkę gałki muszkatołowej, posiekany koperek, łyżeczka masła, sól, pieprz

Bób i zielony groszek włożyć do garnka. Resztę jarzyn umyć, obrać i pokroić w plasterki lub w paski, zalać dwoma litrami wrzątku. Następnie gotować ok. 15 minut.
Osobno ugotować makaron, przelać zimną wodą, a nastepnie dodać do jarzynek.
Mąkę rozprowadzić mlekiem i dodać do zupy i raz zagotować. Po czym wsypać starty na grubych oczkach żółty ser. Następnie doprawić zupę i włożyć do niej łyżeczkę masła. Przed podaniem posypać koperkiem.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy