Zupa szpinakowa z salami

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Do zupy na dwie osoby potrzeba:

1 małą cebulę
75 g salami w grubych plastrach
1 łyżkę masła
150g mrożonego spinaku
3/8l rosołu
sól,czarny pieprz, muskat
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżeczki creme fraiche

Cebulę drobno kroimy. Tak samo postępujemy z salami (salami kroimy w trochę większą kostkę)
W patelni rozgrzewamy masło w nim smażymy salami.
Kiedy salami jest podsmażone wyjmujemy je a do pozostałego tłuszczu dodajemy cebulę. Cebulę oczywiście smażymy.
Do garnka dodajemy szpinak, rosół,cebulę i 10 minut delikatnie gotujemy
Następnie przyprawiamy przyprawami i sokiem z cytryny (ostrożnie) a na koniec dodajemy salami.
Zupę na talerzu dekorujemy 1 łyżeczką creme fraiche.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy