- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Do zupy na dwie osoby potrzeba:
1 małą cebulę
75 g salami w grubych plastrach
1 łyżkę masła
150g mrożonego spinaku
3/8l rosołu
sól,czarny pieprz, muskat
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżeczki creme fraiche
Cebulę drobno kroimy. Tak samo postępujemy z salami (salami kroimy w trochę większą kostkę)
W patelni rozgrzewamy masło w nim smażymy salami.
Kiedy salami jest podsmażone wyjmujemy je a do pozostałego tłuszczu dodajemy cebulę. Cebulę oczywiście smażymy.
Do garnka dodajemy szpinak, rosół,cebulę i 10 minut delikatnie gotujemy
Następnie przyprawiamy przyprawami i sokiem z cytryny (ostrożnie) a na koniec dodajemy salami.
Zupę na talerzu dekorujemy 1 łyżeczką creme fraiche.
1 małą cebulę
75 g salami w grubych plastrach
1 łyżkę masła
150g mrożonego spinaku
3/8l rosołu
sól,czarny pieprz, muskat
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżeczki creme fraiche
Cebulę drobno kroimy. Tak samo postępujemy z salami (salami kroimy w trochę większą kostkę)
W patelni rozgrzewamy masło w nim smażymy salami.
Kiedy salami jest podsmażone wyjmujemy je a do pozostałego tłuszczu dodajemy cebulę. Cebulę oczywiście smażymy.
Do garnka dodajemy szpinak, rosół,cebulę i 10 minut delikatnie gotujemy
Następnie przyprawiamy przyprawami i sokiem z cytryny (ostrożnie) a na koniec dodajemy salami.
Zupę na talerzu dekorujemy 1 łyżeczką creme fraiche.