- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Zupa przygotowana z okazji Festiwali Wiśni Sinistry.
0,5 kg wiśni
1,5 l wody
6 łyżek cukru - lub więcej - do smaku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
makaron wstążki
Makaron ugotować.
Z wiśni usunąć pestki. Wiśnie ugotować, posłodzić do smaku.
Zupę zagęścić mąka rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Dodać makaron.

0,5 kg wiśni
1,5 l wody
6 łyżek cukru - lub więcej - do smaku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
makaron wstążki
Makaron ugotować.
Z wiśni usunąć pestki. Wiśnie ugotować, posłodzić do smaku.
Zupę zagęścić mąka rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Dodać makaron.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: