- Sie 28, 2005
- 8,210
- 1,732
- 113
1 brukiew o wadze ok. 1 kg
2 serki topione po 100 g ( naturalne, najlepiej w ‘kiełbaskach’
Kminek, imbir, koper włoski – po pół łyżeczki każdej z przypraw.
Sól i biały pieprz do smaku.
Brukiew obrać, pokroić na części, wrzucić do garnka i zalać wodą tak, by tylko przykryło.
Ugotować na miękko.
Dodać serki topione i przyprawy: kminek, imbir i koper włoski ( ja dałam mielone) oraz sól i biały pieprz.
Za pomocą żyrafy zmiksować na krem.
Osobno na suchej patelni podprażyć nerkowce ( albo słonecznik albo inne orzeszki) i posypać gotową zupę na talerzu.

2 serki topione po 100 g ( naturalne, najlepiej w ‘kiełbaskach’
Kminek, imbir, koper włoski – po pół łyżeczki każdej z przypraw.
Sól i biały pieprz do smaku.

Brukiew obrać, pokroić na części, wrzucić do garnka i zalać wodą tak, by tylko przykryło.
Ugotować na miękko.
Dodać serki topione i przyprawy: kminek, imbir i koper włoski ( ja dałam mielone) oraz sól i biały pieprz.
Za pomocą żyrafy zmiksować na krem.
Osobno na suchej patelni podprażyć nerkowce ( albo słonecznik albo inne orzeszki) i posypać gotową zupę na talerzu.
