Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zupa z czerwonej papryki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni77" data-source="post: 568344" data-attributes="member: 73"><p><a href="http://www.mniammniam.pl/p.php?p=1859" target="_blank">http://www.mniammniam.pl/p.php?p=1859</a></p><p><strong>składniki</strong></p><p>1 kg czerwonej slodkiej papryki</p><p></p><p>1 lyzka oliwki</p><p>1 duza slodka cebula, pokrojona w kostke</p><p>2 duze zabki czosnku, posiekane</p><p>1 lyzeczka suszonego majeranku</p><p>mala galazka rozmarynu</p><p>3 szklanki wywaru z warzyw lub rosolu z kurczaka</p><p></p><p>1/4 szklanki slodkiej smietanki</p><p>1/4 szklanki mleka</p><p>1 lyzka octu balsamicznego lub z czerwonego wina</p><p>szczypta cayenne, lub do smaku</p><p><strong>sposób przygotowania</strong></p><p>Wlaczyc gorna grzalke piekarnika na grill. Umyte straki papryki (cale) ulozyc na duzej, plaskiej blasze i piec czesto przewracajac az skorka bedzie zweglona na wiekszosci powierzchni. Papryke wlozyc do papierowej torby i zostawic zawiniete przez okolo 10 minut. W tym czasie rozgrzac oliwke w rondlu, dodac posiekana cebule, czosnek i przyprawy, zeszklic do miekkosci nie rumieniac. Dodac wywar z warzyw, galazki rozmarynu usunac. Papryke obrac, wypestkowac i pokroic na kawalki, dodac do rosolu i zagotowac. Zmniejszyc ogien i gotowac do momentu az papryka bedzie bardzo miekka, okolo 20 minut.</p><p>Zupe zmiksowac, dodac smietanke, mleko, ocet i cayenne i mocno zagrzac, jezeli jest za gesta dodac troszke wiecej wywaru i przyprawic sola i pieprzem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]16501[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni77, post: 568344, member: 73"] [URL="http://www.mniammniam.pl/p.php?p=1859"]http://www.mniammniam.pl/p.php?p=1859[/URL] [B]składniki[/B] 1 kg czerwonej slodkiej papryki 1 lyzka oliwki 1 duza slodka cebula, pokrojona w kostke 2 duze zabki czosnku, posiekane 1 lyzeczka suszonego majeranku mala galazka rozmarynu 3 szklanki wywaru z warzyw lub rosolu z kurczaka 1/4 szklanki slodkiej smietanki 1/4 szklanki mleka 1 lyzka octu balsamicznego lub z czerwonego wina szczypta cayenne, lub do smaku [B]sposób przygotowania[/B] Wlaczyc gorna grzalke piekarnika na grill. Umyte straki papryki (cale) ulozyc na duzej, plaskiej blasze i piec czesto przewracajac az skorka bedzie zweglona na wiekszosci powierzchni. Papryke wlozyc do papierowej torby i zostawic zawiniete przez okolo 10 minut. W tym czasie rozgrzac oliwke w rondlu, dodac posiekana cebule, czosnek i przyprawy, zeszklic do miekkosci nie rumieniac. Dodac wywar z warzyw, galazki rozmarynu usunac. Papryke obrac, wypestkowac i pokroic na kawalki, dodac do rosolu i zagotowac. Zmniejszyc ogien i gotowac do momentu az papryka bedzie bardzo miekka, okolo 20 minut. Zupe zmiksowac, dodac smietanke, mleko, ocet i cayenne i mocno zagrzac, jezeli jest za gesta dodac troszke wiecej wywaru i przyprawic sola i pieprzem. [ATTACH=full]16501[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zupa z czerwonej papryki
Top
Bottom