Zupa z dynią "Kolory jesieni"

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Zupa z dynią "Kolory jesieni"

zupa2.jpg

500 g mięsa
500g dyni
600 g ziemniaków
2 łodyżki selera naciowego
150 g marchwi
150g cebuli lub kawałek pora
tymianek lub inne ulubione zioła
sól,pieprz,oliwa

Cebulę posiekać,marchew zetrzeć na tarce,mieso pokroić wkostkę.
Na maśle obsmażyć cebulę,dodać marchew,mięso,nakryć pokrywką i dusić około 30-40 minut.
Jeśli zachodzi potrzeba,dolać wody.
Dynię pokroić w kostkę,seler drobno posiekać,ziemniaki pokroić w kostkę.
Do garnka włożyć ziemniaki,trochę później dodać dynię i seler.
Wszystko zalać 2-2,5 l wody,posolić,popieprzyć i gotować do miękkości ziemniaków.(około 15 minut)
5 minut przed końcem gotowania dodać 5-6 gałązek tymianku.

Nie trzymałam się ściśle przepisu i dałam dosyć gruby plaster karkówki,pół małej hokkaido,1 marchew,2 ziemniaki,1 łodygę selera,1 cebulę,szczyptę suszonego tymianku i przed podaniem zupy posypałam zieloną pietruszką.

Na drugi dzień zupa jest jeszcze smaczniejsza
mniam.gif


Przepis z SAY 7
 

Załączniki

  • zupa2.jpg
    zupa2.jpg
    70.3 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy