- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Zupa z groszku i pesto
750 ml wody
375 gramów mrożonego groszku
2 dymki, oczyszczone, ale całe
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki soku z limonki
4 łyżki pesto
Zagotuj wodę w dużym rondlu. Dodaj groszek, sól i sok z limonki. Dodaj również wiosenną cebulę (nie ciętą, ale całą). Niech wszystko gotuje się na wolnym ogniu przez około 7 minut. Następnie usuń szczypior, dodaj pesto i groszek. Zagotuj i dobrze zmiksuj. Następnie wymieszaj ponownie i zupa jest gotowa.
Z książki - Nigella express

750 ml wody
375 gramów mrożonego groszku
2 dymki, oczyszczone, ale całe
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki soku z limonki
4 łyżki pesto
Zagotuj wodę w dużym rondlu. Dodaj groszek, sól i sok z limonki. Dodaj również wiosenną cebulę (nie ciętą, ale całą). Niech wszystko gotuje się na wolnym ogniu przez około 7 minut. Następnie usuń szczypior, dodaj pesto i groszek. Zagotuj i dobrze zmiksuj. Następnie wymieszaj ponownie i zupa jest gotowa.
Z książki - Nigella express