- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
średnej wielkości kapusta pekińska
marchew, pietruszka, kawałek selera, por
2 ząbki czosnku
kilka ziemniaków
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
olej do smażenia
zielona pietruszka
ew. śmietana
sól, pieprz, ew. kostak bulionowa
Kapustę poszatkować.
Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę lub starte na grubej tarce warzywa oraz czosnek.
Przełożyć do garnka z wodą i kostką bulionową, dodać ziemniaki i grubsze części kapusty. Gotować ok. 20-30 minut. Pod koniec gotowania wrzucić resztę kapusty, jak już będzie wszystko miękkie, dołożyć koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać zieleninę. Można zabielić śmietaną.
marchew, pietruszka, kawałek selera, por
2 ząbki czosnku
kilka ziemniaków
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
olej do smażenia
zielona pietruszka
ew. śmietana
sól, pieprz, ew. kostak bulionowa
Kapustę poszatkować.
Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę lub starte na grubej tarce warzywa oraz czosnek.
Przełożyć do garnka z wodą i kostką bulionową, dodać ziemniaki i grubsze części kapusty. Gotować ok. 20-30 minut. Pod koniec gotowania wrzucić resztę kapusty, jak już będzie wszystko miękkie, dołożyć koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać zieleninę. Można zabielić śmietaną.