- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Zupa z mangold
600 g mangold
100 g cebuli
1 chilli
30 g masła
1 l bulionu
400 ml mleczka kokosowego
1 łyżeczka kurkumy
odrobina pieprzu cayenne
sól
1.Z umytych liści mangold wykrawamy łodygi.
2.Łodygi kroimy w kostkę albo w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Z chilli pozbywamy się pestek i kroimy w kostkę. Liście mangold kroimy w dużą kostkę (2 - 3 cm)
3.Rozpuszczamy masło, w którym dusimy pokrojone łodygi, cebulę i chilli (4-5 minut). Dodajemy bulion i gotujemy na małym ogniu. po 10 minutach dodajemy liście mangold i dusimy przez następne 10 minut. Na koniec dodajemy przyprawy i mleczko kokosowe oraz do smaku solimy.

600 g mangold
100 g cebuli
1 chilli
30 g masła
1 l bulionu
400 ml mleczka kokosowego
1 łyżeczka kurkumy
odrobina pieprzu cayenne
sól
1.Z umytych liści mangold wykrawamy łodygi.
2.Łodygi kroimy w kostkę albo w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Z chilli pozbywamy się pestek i kroimy w kostkę. Liście mangold kroimy w dużą kostkę (2 - 3 cm)
3.Rozpuszczamy masło, w którym dusimy pokrojone łodygi, cebulę i chilli (4-5 minut). Dodajemy bulion i gotujemy na małym ogniu. po 10 minutach dodajemy liście mangold i dusimy przez następne 10 minut. Na koniec dodajemy przyprawy i mleczko kokosowe oraz do smaku solimy.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: