zupa z mielonym miesem

SWEETY

Member
Wrz 10, 2008
26
0
0
1/2 kg mielonego miesa
1 lyzka ugotowanego ryzu
2-3 zabki czosnku
1 jajo
tluszcz
2 srednie cebule
2 czerwone papryki
20dag pieczarek
4-5 korniszonow
1/2 szkl smietamy
sol, pieprz
ziela angielskie
1 lyzka maki pszennej
olej, 2 l rosolu


1.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki i podsmazamy
2.Mieso mieszamy z jajkiem, ryzem, drobniutko pokrojonym czosnkiem i doprawiamy do smaku.Wyrabiamy na jednolita mase.
3.Z masy miesnej formujemy male kuleczki wielkosci orzecha wloskiego i gotujemy w osobnej wodzie.
4.Cebule drobno kroimy , smazymy na zloto.Kroimy w paseczki korniszony, papryke w kostke.
5.Wlewamy rosol, dodajemy korniszony i gotujemy 4-10 min.Dodajemy ugotowane kuleczki miesne, pokrojona papryke, usmazone pioczarki i gotujemy kolejne 15-20 min.Dodajemy smietane wymieszana z maka.Zupe doprawiamy do smaku.
 

Załączniki

  • scan0012.jpg
    scan0012.jpg
    584.8 KB · Wyświetleń: 0