Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zupa z mielonym miesem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="SWEETY" data-source="post: 749418" data-attributes="member: 10742"><p>1/2 kg mielonego miesa</p><p>1 lyzka ugotowanego ryzu</p><p>2-3 zabki czosnku</p><p>1 jajo</p><p>tluszcz</p><p>2 srednie cebule</p><p>2 czerwone papryki</p><p>20dag pieczarek</p><p>4-5 korniszonow</p><p>1/2 szkl smietamy</p><p>sol, pieprz</p><p>ziela angielskie</p><p>1 lyzka maki pszennej</p><p>olej, 2 l rosolu</p><p></p><p></p><p>1.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki i podsmazamy</p><p>2.Mieso mieszamy z jajkiem, ryzem, drobniutko pokrojonym czosnkiem i doprawiamy do smaku.Wyrabiamy na jednolita mase.</p><p>3.Z masy miesnej formujemy male kuleczki wielkosci orzecha wloskiego i gotujemy w osobnej wodzie.</p><p>4.Cebule drobno kroimy , smazymy na zloto.Kroimy w paseczki korniszony, papryke w kostke.</p><p>5.Wlewamy rosol, dodajemy korniszony i gotujemy 4-10 min.Dodajemy ugotowane kuleczki miesne, pokrojona papryke, usmazone pioczarki i gotujemy kolejne 15-20 min.Dodajemy smietane wymieszana z maka.Zupe doprawiamy do smaku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SWEETY, post: 749418, member: 10742"] 1/2 kg mielonego miesa 1 lyzka ugotowanego ryzu 2-3 zabki czosnku 1 jajo tluszcz 2 srednie cebule 2 czerwone papryki 20dag pieczarek 4-5 korniszonow 1/2 szkl smietamy sol, pieprz ziela angielskie 1 lyzka maki pszennej olej, 2 l rosolu 1.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki i podsmazamy 2.Mieso mieszamy z jajkiem, ryzem, drobniutko pokrojonym czosnkiem i doprawiamy do smaku.Wyrabiamy na jednolita mase. 3.Z masy miesnej formujemy male kuleczki wielkosci orzecha wloskiego i gotujemy w osobnej wodzie. 4.Cebule drobno kroimy , smazymy na zloto.Kroimy w paseczki korniszony, papryke w kostke. 5.Wlewamy rosol, dodajemy korniszony i gotujemy 4-10 min.Dodajemy ugotowane kuleczki miesne, pokrojona papryke, usmazone pioczarki i gotujemy kolejne 15-20 min.Dodajemy smietane wymieszana z maka.Zupe doprawiamy do smaku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zupa z mielonym miesem
Top
Bottom