- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Zupa z tartych ziemniaków z pulpetami
-150 g mięsa mielonego
-1 duży ziemniak
-1 marchew
-1 l bulionu
-2 łyżki parmezan
-1 jajko
-cebula tarta
-sól,pieprz,
-koperek zielony
Wykonanie:
Mięso,parmezan,jajko,cebula,sól,pieprz-wymieszać i zrobić małe pulpeciki.
Pulpeciki ugotować w osolonej wodzie.
Zagotować bulion,dodać startą marchew i startego ziemniaka,gotować 10 minut.
Dorzucić ugotowane pulpety i gotować jeszcze kilka minut.
Posypać koperkiem.
Uwagi:
przepis podpatrzony na rosyjskim blogu Carina forum.

-150 g mięsa mielonego
-1 duży ziemniak
-1 marchew
-1 l bulionu
-2 łyżki parmezan
-1 jajko
-cebula tarta
-sól,pieprz,
-koperek zielony
Wykonanie:
Mięso,parmezan,jajko,cebula,sól,pieprz-wymieszać i zrobić małe pulpeciki.
Pulpeciki ugotować w osolonej wodzie.
Zagotować bulion,dodać startą marchew i startego ziemniaka,gotować 10 minut.
Dorzucić ugotowane pulpety i gotować jeszcze kilka minut.
Posypać koperkiem.
Uwagi:
przepis podpatrzony na rosyjskim blogu Carina forum.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: