Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa zakarpacka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="anni" data-source="post: 954921" data-attributes="member: 17357"><p>[ATTACH=full]50718[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>* 1 szklanka białej fasoli</p><p>* 2 marchewki</p><p>* 1 łyżka smalcu</p><p>* 1 cebula</p><p>* 1/2 korzenia pietruszki</p><p>* 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki</p><p>* sól, pieprz do smaku</p><p>* śmietana i natka pietruszki - do talerza</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Fasolę zalać w garnku wodą i zostawić na noc. Na drugi dzień fasolę posolić i ugotować .</p><p>Marchewkę, pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w drobną kostkę. W rondlu rozgrzać smalec i podsmażyć na nim cebulę, marchewkę i pietruszkę. Dodać łyżeczkę słodkiej papryki i dobrze wszystko wymieszać. Dusić razem, aż jarzyny zmiękną. Dodać do gotującej się fasoli , przyprawić i gotować aż wszystko będzie miękkie.</p><p>Podajemy na talerzu z łyżką śmietany i natką pietruszki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anni, post: 954921, member: 17357"] [ATTACH=full]50718[/ATTACH] Składniki: * 1 szklanka białej fasoli * 2 marchewki * 1 łyżka smalcu * 1 cebula * 1/2 korzenia pietruszki * 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki * sól, pieprz do smaku * śmietana i natka pietruszki - do talerza Wykonanie: Fasolę zalać w garnku wodą i zostawić na noc. Na drugi dzień fasolę posolić i ugotować . Marchewkę, pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w drobną kostkę. W rondlu rozgrzać smalec i podsmażyć na nim cebulę, marchewkę i pietruszkę. Dodać łyżeczkę słodkiej papryki i dobrze wszystko wymieszać. Dusić razem, aż jarzyny zmiękną. Dodać do gotującej się fasoli , przyprawić i gotować aż wszystko będzie miękkie. Podajemy na talerzu z łyżką śmietany i natką pietruszki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa zakarpacka
Top
Bottom