OK. W takim razie wpisuje.
zuppa toscana wg tatter
1-2 lyzki oleju
125g pancetty, w kostke
600g surowej kielbasy, u mnie jest to Italian style kielbasa wieprzowa, bez oslonek
2 male cebule, posiekane
4 zabki czosnku, zmiazdzone
1 lyzka uprazonych nasion kopru wloskiego
2 zielone papryki, pokrojone w kostke
1 pepperoncino lub inne swieze/suche chilli, posiekane
1.5 l rosolu/wywaru/wody
500g gnocchi
300g cavolo nero, posiekane
maka
sol
pieprz
Olej rozgrzewam, wrzucam pancette, wysmazam dobrze, dodaje cebulke, gdy sie zeszkli dodaje czosnek, nasiona kopru, chilli. Nastepnie dodaje zielona papryke i gdy zmieknie, dodaje kielbase, mieszam, rozdrabiniajac mieso drewniana lyzka. Gdy kielbasa zbrazowieje, posypuje wszystko maka, przesmazam i zalewam rosolem. Doprowadzam do wrzenia i dodaje gnocchi. Gdy napuchna wrzucam posiekany jarmuz i gotuje kilka minut. Doprawiam do smaku.
Whaaatt?
Nie wiem o so chodzi![]()
Robilam, zjedli i smakowalo. Baby szpinak jest w zupie cudowny. Wrzucam na samym koncu i siedzi sobie tylko tyle zeby zmiekl. Najmniej chyba smakowala mi!Bede musiala pokombinowac ze skladnikami.![]()
Robilam ze szpinakiem, papryka pomaranczowa, bo tylko taka mi zostalapiersia kury w stylu fajita, gnocci, utarta marchewka i czegos jej brakowalo, albo mi znow zmysl smaku wysiada.![]()
Jarmuzu niestety nie lubie konsystencji, ale moze nowy blender da mu rade.
Cinka @ 15 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1553511Ale kto próbował ten wie o czym mowa![]()
Ja w weekend jak zapowiedziałam tak zrobiłam zupę w wersji oryginalnej, czyli z jarmużem i czerwoną papryką. No i muszę przyznać że jarmuż mnie nie zachwycił, bardziej smakowało mi z brokułami (może dlatego że uwielbiam, a jarmuż jadłam po raz pierwszy w życiu...) było smacznie, ale bez zachwytu jak za pierwszym razem
Raz dorwałam jarmuż w Biedronce i zrobiłam z paru liści koktajl o koszmarnym smaku, reszta jarmużu tak długo leżała, że się w lodówce popsuła.
Także dodałam brokuł, jedną wielką głowę kupiłam![]()
Same przesmażone i zmiksowane warzywa są rewelacyjne, bez jakichkolwiek dodatków![]()
Cinka @ 16 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1553629ja myślałam że facet sprzedaje jakieś stroiki świateczne a to się okazały krzaki jarmużu![]()
![]()
Edit: niegłupie to w sumie, mam tu jednego takiego warzywiarza, co ma zawsze wszystko![]()
A tą zupą to kusicie tak strasznie, że chyba zaraz pójde zjeść drugą kolację![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.