Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zupy rozgrzewające - meksykańska
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jaka" data-source="post: 2111" data-attributes="member: 40"><p>Nie pamiętam czyja to była zupa, ale STRASZNIE ją w mym domku lubimy (zwłaszcza w paskudne chłodne i deszczowe dni...). Dzielę się zatem z Wami tymże przepisem mając nadzieję, że autor nie będzie miał mi tego za złe...</p><p></p><p><strong>Zupa Mexico - 3S czyli szybko, smacznie i syto</strong></p><p>0,5 kg mięsa wołowego mielonego </p><p>3 ząbki czosnku</p><p>1 duża cebula </p><p>1 duży słoiczek pieczarek we własnym sosie ( 0,5 kg świeżych ) </p><p>1 puszka pomidorów bez skórki krojonych w kostkę </p><p>1 puszka kukurydzy </p><p>1 puszka fasoli czerwonej </p><p>1 puszka fasoli białej </p><p>sos Tabasco </p><p>sos sojowy </p><p>30 dag sera żółtego </p><p>3 łyżki oleju </p><p></p><p>Cebulę i czosnek szklimy na oleju w średniej wielkości garnku. Dodajemy mięso, mieszamy podczas smażenia tak, aby nie pozostawało w dużych kawałkach, doprawiamy sosem Tabasco i sosem sojowym. Następnie dodajemy łącznie z zalewą pomidory, kukurydzę, fasolę i pieczarki. Całość dusimy ok.10 minut uważając aby fasola nie popękała. W czasie, gdy zupa dochodzi tarkujemy ser żółty. Sprawdzamy smak by doprawić według upodobań. Podajemy zupę posypaną serem. Jest naprawdę pyszna. </p><p>Wersja bardziej pracochłonna: z mięsa mielonego robimy małe kuleczkowe kotleciki (ja robię je tak jak mielone kotlety), smażymy je osobno i dodajemy do zupy razem z pozostałymi składnikami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jaka, post: 2111, member: 40"] Nie pamiętam czyja to była zupa, ale STRASZNIE ją w mym domku lubimy (zwłaszcza w paskudne chłodne i deszczowe dni...). Dzielę się zatem z Wami tymże przepisem mając nadzieję, że autor nie będzie miał mi tego za złe... [B]Zupa Mexico - 3S czyli szybko, smacznie i syto[/B] 0,5 kg mięsa wołowego mielonego 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 duży słoiczek pieczarek we własnym sosie ( 0,5 kg świeżych ) 1 puszka pomidorów bez skórki krojonych w kostkę 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka fasoli białej sos Tabasco sos sojowy 30 dag sera żółtego 3 łyżki oleju Cebulę i czosnek szklimy na oleju w średniej wielkości garnku. Dodajemy mięso, mieszamy podczas smażenia tak, aby nie pozostawało w dużych kawałkach, doprawiamy sosem Tabasco i sosem sojowym. Następnie dodajemy łącznie z zalewą pomidory, kukurydzę, fasolę i pieczarki. Całość dusimy ok.10 minut uważając aby fasola nie popękała. W czasie, gdy zupa dochodzi tarkujemy ser żółty. Sprawdzamy smak by doprawić według upodobań. Podajemy zupę posypaną serem. Jest naprawdę pyszna. Wersja bardziej pracochłonna: z mięsa mielonego robimy małe kuleczkowe kotleciki (ja robię je tak jak mielone kotlety), smażymy je osobno i dodajemy do zupy razem z pozostałymi składnikami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zupy rozgrzewające - meksykańska
Top
Bottom