- Wrz 13, 2004
- 11,874
- 0
- 0
Żurawinówka
0,5 l wódki
0,5 kg żurawin
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru
1 szklanka spirytusu
Żurawiny przemielić przez maszynkę, zalać wódką i odstawić na 6 dni. PO tym czasie odcedzić na sicie. Nie wyciskać!. Dodać cukier, spirytus. lekko podgrzać do rozpuszczenia cukru. Odstawić na co najmniej 3 miesiące.

0,5 l wódki
0,5 kg żurawin
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru
1 szklanka spirytusu
Żurawiny przemielić przez maszynkę, zalać wódką i odstawić na 6 dni. PO tym czasie odcedzić na sicie. Nie wyciskać!. Dodać cukier, spirytus. lekko podgrzać do rozpuszczenia cukru. Odstawić na co najmniej 3 miesiące.
Ostatnią edycję dokonał moderator: