Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
żurek świąteczny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 843581" data-attributes="member: 59"><p>Musze sprobowac zakwasu z platkami owsianymi. Tutejsza zytnia maka plata mi brzydkie psikusy, moze z owsem bedzie sie lepiej zachowywac. Jak jutro wstawie to do niedzieli zdarzy skisnac. </p><p></p><p>Ja kocham <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19335&hl=zurek" target="_blank">zurek</a> z ziemniakami. Tylko trzeba je dodawac osobno. </p><p>Wywar robie esencjonalny - z mala iloscia wody, bo do wywaru odlewam ziemniaki (ta woda wbrew pozorom tez ma smak), a ziemniaki musza byc wyprozone, polane zurkiem na talerzu tuz przed podaniem. </p><p>Chyba juz gdzies pisalam, ze rosol na samych zoladkach jest niezlym wywarem do zurku (zurka?). </p><p>U mnie liscie laurowe czy ziele angielskie nie sa konieczne, natomiast majeranek tak. A doprawiac musze dobrze, bo mleka ani smietany nie mozemy, a mleczko baardzo poprawia smak.</p><p></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">PS pozwolilam sobie wstawic link. Moj zurek wyskakuje w wyszukiwarce tylko jak sie szuka bez polskiej czcionki, a moze komus jakas uwaga sie przyda </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 843581, member: 59"] Musze sprobowac zakwasu z platkami owsianymi. Tutejsza zytnia maka plata mi brzydkie psikusy, moze z owsem bedzie sie lepiej zachowywac. Jak jutro wstawie to do niedzieli zdarzy skisnac. Ja kocham [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19335&hl=zurek"]zurek[/URL] z ziemniakami. Tylko trzeba je dodawac osobno. Wywar robie esencjonalny - z mala iloscia wody, bo do wywaru odlewam ziemniaki (ta woda wbrew pozorom tez ma smak), a ziemniaki musza byc wyprozone, polane zurkiem na talerzu tuz przed podaniem. Chyba juz gdzies pisalam, ze rosol na samych zoladkach jest niezlym wywarem do zurku (zurka?). U mnie liscie laurowe czy ziele angielskie nie sa konieczne, natomiast majeranek tak. A doprawiac musze dobrze, bo mleka ani smietany nie mozemy, a mleczko baardzo poprawia smak. [SIZE=8]PS pozwolilam sobie wstawic link. Moj zurek wyskakuje w wyszukiwarce tylko jak sie szuka bez polskiej czcionki, a moze komus jakas uwaga sie przyda [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
żurek świąteczny
Top
Bottom