piorunkowa @ 30 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1068605Zrobiłam na święta, sernik jest rzeczywiście biały i ciężki - taki właśnie najbardziej mi smakuje. Nie dałam brzoskwiń, zrobiłam z rodzynkami i startą skórką z cytryny. Dziękuję za przepis, od teraz to jest mój ulubiony sernikowy przepis. Aaaaaa...ciasta nie robiłam bo mi się nie chciało, sernik był wysoki, równiutki i nie opadł nic a nic.Rozumiem, że robiłaś bez spodu - takie lubię najjjjbardziej, skoro wszystko ok. to i ja muszę zrobić.
piorunkowa @ 30 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1068605Zrobiłam na święta, sernik jest rzeczywiście biały i ciężki - taki właśnie najbardziej mi smakuje. Nie dałam brzoskwiń, zrobiłam z rodzynkami i startą skórką z cytryny. Dziękuję za przepis, od teraz to jest mój ulubiony sernikowy przepis. Aaaaaa...ciasta nie robiłam bo mi się nie chciało, sernik był wysoki, równiutki i nie opadł nic a nic.Cieszę się
Ja na święta też robiłam bez brzoskwiń, ale za to z masą makową na spodzie. Jako masa do seromakowca sprawdził się doskonale!
Robiłam z 750 g sera na taką samą blachę, więc warstwa była niezbyt wysoka, ale na dole był mak.
Maria z Łeby @ 30 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1068680Rozumiem, że robiłaś bez spodu - takie lubię najjjjbardziej, skoro wszystko ok. to i ja muszę zrobić.Bez spodu też jest pyszny. Tylko warto wyłożyć formę papierem do pieczenia
martyna22a @ 31 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1068942REWELACJA! mokry,ciezki,takie serniki kocham,agatko za przepisPiękny! Aż mi się zachciało sernika.
A piernik czeka na zjedzenie
bietka @ 8 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1072431Czytam że Wasze są cięzkie a mój lekki,piankowy.Bo wzięłaś do niego chudy ser. Z tłustego wyjdzie ciężki.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia