małgośka79 @ 18 May 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1130036Moje odczucia sa nastepujace - troche za slodki, cale zycie jadlam serniki na margarynie i jakos mi to maslo przeszkadzalo.
Metoda pieczenia rewelacyjna!! Sernik wyszedl przesliczny!!
Na pewno bede powtarzac z malymi zmianami w przepisieJa bardzo słodkich ciast nie lubię, a tutaj cukru nie jest wiele. Ale zawsze można zmniejszyć ilość zgodnie z własnymi preferencjami
No masło jest masło i smak ma. Mnie do sernika jak najbardziej pasuje.
Fajnie, że Ci smakuje
Iva @ 19 May 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1130351mam ochotę na ten sernik, powiedzcie mi proszę jaki twaróg najlepiej kupić?Jeśli masz dostęp do tłustego wiejskiego twarogu to taki będzie najlepszy.
Jeśli nie masz, to kup tłusty, ew. półtłusty biały ser na wagę. Najlepszy taki, żeby nie był mięciutki, kremowy, tylko trochę twardawy pod naciskiem palca. Ja taki zazwyczaj wybieram.
.agatka. @ 7 Aug 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1161744Piękne serniki i cieszę się, że Wam smakują. Ja dawno nie piekłam, muszę to nadrobić.
samanto, myślę, że to zależy od piekarnika.Możliwe że tak.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia