malgosia
Member
- Lut 1, 2006
- 786
- 0
- 0
2,5 dag masła
szklanka mleka
2,5 dag drożdżydrożdży tyle ile masła? ile (z kostki) tego tłuszczu i drożdży? pogubiłam się...
2,5 dag masła
szklanka mleka
2,5 dag drożdżydrożdży tyle ile masła? ile (z kostki) tego tłuszczu i drożdży? pogubiłam się...
czyli 1/4 paczki drozdży i ok łyzki masła?Tak nie ma się co wstydzać pytań
Kasha, wytłumacz mi proszę jak to jest z tym formowaniem bułeczek bo sie pogubiłam nie za bardzo zrozumiałam to zbieranie w sakiewkę przeciwległych końców w sakiewkę 8x: bierzesz kawałek ciasta i przeciwległe końce ciągniesz w sakiewkę a potem co? trzeba to ponownie w kulkę i od nowa czy jak? wytłumacz mi proszę kroczek po kroczku bom gupiaTak jak napisałaś, zebrać i będzie prawie kulka, potem lekko toczyć - wyrównają się wtedy wszystkie niedoskonałości.
Nie mam aparatu by zrobić zdjęcie
dzięki serdeczne za expresową odpowiedź , jutro spróbuję upiec
ale jak będziesz miała możliwość to zrób fotkę, dobrze?Dobrze proszę pani
Aby byly rumiane pieczecie z gornym grzaniem piekarnika ?Górnym i dolnym jednocześnie jak się posmaruje jajcem to szybciej ciemnieją
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.