Witam ja piekę takie Capo
potrzebne
cappuccino najlepiej rumowe lub scherry brendy
2 paczki okrągłych biszkoptów
zaczynamy: Najpierw pieczemy biszkopt:
4 jajka, 15dag cukru, 2 łyzeczki cukru waniliowego, 4 łyżki mąki tortowej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia-- mi tylko w tej wersji biszkopt najlepiej wychodzi:
jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym i 4 łyzkami gorącej wody Dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia wymieszać włozyc do blaszki 30x25 cm piec ok 20min w 200*C
Masa:
2 budynie
1 kostka margaryny
2 szkl mleka w proszku ( niebieskiego)
2 budynie smietankowe ugotować z 0,5 l mleka poczekać az ostygnie
1 kostke maragryny najlepiej PALMA utrzeć dodawać powoli ugotowany budyń dosłodzić cukrem pudrem i dodać 2 szkl mleka wproszku razem to wymieszać
poncz:CAPUCINNO całe opakowanie rozpuścić w dwóch szkl wody
Biszkopt przekroić na dwie części
pierwsza czesc nasaczyc tym ponczem nalozyc na to krem przykryc drugim biszkoptem drugi takze nasąć znów wyłożyć masę. Na wierzch poukładać okrągłe biszkopty nasącząne w tym ponczu
Polać zygzakiem polewą
Polewe zazwyczaj kupuje gotową wystarczy podgrzać
to Capucino najlepiej lubi moja mama warto spróbować ostatnio zrobiłam na Andrzejki i był przebojem
pozdrawiam
Życze smacznego
potrzebne
cappuccino najlepiej rumowe lub scherry brendy
2 paczki okrągłych biszkoptów
zaczynamy: Najpierw pieczemy biszkopt:
4 jajka, 15dag cukru, 2 łyzeczki cukru waniliowego, 4 łyżki mąki tortowej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia-- mi tylko w tej wersji biszkopt najlepiej wychodzi:
jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym i 4 łyzkami gorącej wody Dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia wymieszać włozyc do blaszki 30x25 cm piec ok 20min w 200*C
Masa:
2 budynie
1 kostka margaryny
2 szkl mleka w proszku ( niebieskiego)
2 budynie smietankowe ugotować z 0,5 l mleka poczekać az ostygnie
1 kostke maragryny najlepiej PALMA utrzeć dodawać powoli ugotowany budyń dosłodzić cukrem pudrem i dodać 2 szkl mleka wproszku razem to wymieszać
poncz:CAPUCINNO całe opakowanie rozpuścić w dwóch szkl wody
Biszkopt przekroić na dwie części
pierwsza czesc nasaczyc tym ponczem nalozyc na to krem przykryc drugim biszkoptem drugi takze nasąć znów wyłożyć masę. Na wierzch poukładać okrągłe biszkopty nasącząne w tym ponczu
Polać zygzakiem polewą
Polewe zazwyczaj kupuje gotową wystarczy podgrzać
to Capucino najlepiej lubi moja mama warto spróbować ostatnio zrobiłam na Andrzejki i był przebojem
pozdrawiam
Życze smacznego