Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Robiłam dziś pierogi z tego przepisu i jestem zachwycona!
Wyszło mi 60 pierogów ruskich pełnych farszu i 20 z jabłkiem!
Ciasto fantastycznie się wałkuje, elastyczne, podatne i pyszne
Polecam!
Dziękuję
Bajaderklo dziekuje za przepis!
Wlasnie skonczylam robic pierogi ktore zabiore za 3 tygodnie do pracy na Christmas party.
Oczywiscie wszystkie juz zamrozone.
Jeszcze nigdy nie robilam pierogow z taka przyjemnoscia i tak szybko jednym slowem marzenie.
Co roku wszyscy sa zachwyceni moimi pierogami ale tym razem beda jeszcze lepsze.
Pozdrawiam
spróbujcie zaparzyć ciasto wrzątkiem, ja tak robię, to jest najlepsze ciasto na świecie na pierogi, naprawdę polecam. Po zagotowaniu wody poczekajcie 10 -15 min. i dodajcie ją do ciasta.
tak jak Ashira robiłam z soczewicą, wyszły pyszne. Ciasto jak marzenie, odtąd pierogi często będą gościć u mnie w kuchni. Jako potwierdzenie dodam, że dziecię lat 4 zjadło na raz 6 sztuk
i wprawiło mnie w osłupienie. Bajaderko, jesteś moją mistrzynią pierogową !
Edit.
Robiłam z połowy porcji, wyszło mi 60 sztuk.
Lepiłam dzisiaj pierogi z mężem - cytuję "zaje...... ciasto".
Pierożnica do luftu -brudzi aluminium, a ciasto nie chciało się odklejać. Ale się nie porwało. Ha!