Ciasto na pizzę z dodatkiem ziemniaków

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
34,949
1,538
113
Beato znowu mieliśmy pizzę wg.Twojego przepisu i znowu nam smakowała, spód jest cienki, taki jaki lubimy
anbetung.gif
mniam.gif
 

bman

Member
Lip 26, 2007
4
0
0
tak mała uwaga do tego ciacha
icon_smile.gif
kiedys z braku ziamniaków i nagłej chęci na pizze po prostu dodałem skrobii
icon_smile.gif
powiem szczerze wyszło równie delikatne
icon_smile.gif
od tego czasu daruję sobie gotowania ziemniaków i walę skrobie
icon_smile.gif
 

nikka

Member
Kwi 21, 2007
341
0
0
jeśli nie ma się praski do ziemniaków, to radzicie przepuścić przez maszynkę czy kilka razy utłuc tłuczkiem do ziemniaków (rozumiem, że chodzi o to, żeby nie było grudek, tak?

jeszcze jedno: czy ziemniaki muszą być z poprzedniego dnia? czy mogą być świeżo ugotowane i ostudzone (pytam bo wiem, że na kopytka babcia zawsze dawała ziemniaki z poprzedniego dnia...
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
Oj, nie zaglądałam tu a Ty pytanie zadałaś... Jeśli jeszcze Ci się przyda odpowiedź, to proszę:
ziemniaki można użyć z tego samego dnia, ale lepsze są z poprzedniego, można je zwykłym tłuczkiem potraktować, rozgnieść widelcem a takie z dnia dzisiejszego nawet wystarczy rozgnieść w dłoniach, nie ma co się bawić w przepuszczanie przez maszynkę.