Ciasto ze śliwkami... pyszniutkie.

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Nie tylko tego!
mniam.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Margot
icon_biggrin.gif
- bardzo dziekuje
bussi.gif
anbetung.gif

Bardzo sie ciesze, ze sie podoba, bo prawde mowiac nie bylam zadowolona z tego zdjecia
icon_biggrin.gif

A mialam tylko takie.
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,294
364
83
Caritko, zdjęcie piękne! Już zaczynam myśleć na kiedy mogłabym je upiec... tak właśnie działają na mnie niektóre zdjęcia
icon_lol.gif
 

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
W wersji jesienno-zimowej, z jabłkami, również baaardzo dobre!
lecker.gif
 

Załączniki

  • jablkoweucierane.JPG
    jablkoweucierane.JPG
    22 KB · Wyświetleń: 0
  • jablkoweucierane2.JPG
    jablkoweucierane2.JPG
    23 KB · Wyświetleń: 0

aniusia

Member
Gru 18, 2008
23
0
0
A probowalyscie Kobitki z zamrozonymi sliwkami? Tylko takie mam, a chce mi sie czegos ze sliwkami. Myslicie ze rozmrazac przed pieczeniem, czy nie?
 

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
0
0
mi się wydaje, że nierozmrożone mogą za dużo soku puszczać w trakcie pieczenia i opadną na dno, ale tylko mi się wydaje ;)
icon_mrgreen.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Upieklam! Tym razem (bo beda nastepne) z jezynami. Hichotko, bardzo dziekuje za przepis :D
 

Załączniki

  • Blackberry_Cake.jpg
    Blackberry_Cake.jpg
    99.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
Z jagodami,kruszonka i lukrem(zdjecie nocne)

012.JPG
 

Załączniki

  • 012.JPG
    012.JPG
    114.3 KB · Wyświetleń: 0

tabako

Member
Wrz 17, 2008
27
0
0
POMOCY!

Właśnie upiekł mi się piękny zakalec, na całe ciasto. Why, why?
cry_1.gif

- Masło ubiłam z cukrami. Nie przypominało mi to puszystej masy, bo dla mnie puszysta masa, to piękne, zwarte, puszyste, jednorodne coś :D A tu po prostu masło wymieszane z cukrem, mikserem, na najwyższych obrotach, kręcone przez 5 minut.
- Dodałam te jajca, ubijałam i powstała mi klarowna masa, koloru masła połączonego z jajkami ;D Nie było to jakoś szczególnie wyrośnięte. A może powinnam najpierw jakoś osobno białka, osobno żółtka, że tu na jakąś pianę ubić z białek, potem coś? Hmhmh? ^^
- Ubijałam, jak się patrzy, dużo minut.
- Sypałam po trochu tej mąki, skrobi, proszku do pieczenia. Ubijałam.
- Lałam po trochu mleko, ubijałam.
- Dodałam octu, bez kaszki. Kaszki nie miałam. Ubijałam.

Zanim wsadziłam ciasto do pieca, to czekało ono ok. 5 minut do czasu, aż mi się piekarnik nagrzeje. W piecu oczywiście wyglądało pięęęknie. Potem równie pięknie oklapło
icon_razz.gif

Dlaczeeeeego? Proszę o pomoc. ^^
 

Siedmiokropka

Member
Sty 9, 2008
5,224
0
0
Zrobiłam i ja!
Wszystko wrzuciłam do miski, zamiast masła dałam olej, pomerdałam i już! Na górę dałam jabłka posypane cynamonem. Nie robilam lukru, bo i tak słodkie bardzo wyszło. Właśnie taki jablecznik za mną chodził od dawna, dziękuję
anbetung.gif