granola @ 9 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=844430od ponad 10 lat robie takie zawijance ale nazywam je kardamony, gdyz do ciasta daje kardamon
co nadaje im specyficzny smak, oryginalny przepis pochodzi ze Szwecji
, proporcej skladnikow mam inne niz Twoje ale idea jest ta sama sa przepyszne
i znikaja w tempie ekspresowym
Warto je robic i niewazne z jakim nadzieniemUwielbiam orientalne klimaty i mam straszną ochotę na te kardamony!
Granolo, czy mogłabyś podać swoje proporcje (przede wszystkim ile kardamonu)? I czy czasami dajesz do nich jakieś "słone" nadzienie?
Sylvka @ 7 May 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=853209Uwielbiam orientalne klimaty i mam straszną ochotę na te kardamony!
Granolo, czy mogłabyś podać swoje proporcje (przede wszystkim ile kardamonu)? I czy czasami dajesz do nich jakieś "słone" nadzienie?Daje 2 lyzeczki kardamonu na ciasto zrobione z 1/2 litra mleka,
kardamon musi byc dobrej jakosci, niestety w naszych sklepach pozostawia on wiele do zyczenia
chyba ze sie cudem dostanie jakis naprawde dobry
granola @ 12 May 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=854827Daje 2 lyzeczki kardamonu na ciasto zrobione z 1/2 litra mleka,
kardamon musi byc dobrej jakosci, niestety w naszych sklepach pozostawia on wiele do zyczenia
chyba ze sie cudem dostanie jakis naprawde dobryDzięki za szybką odpowiedź. Co do kardamonu, to rzeczywiście bywa różnie, ale trzeba próbować!
Pozdrawiam
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia