Marcepani @ 9 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1072979Czy do tej masy zamiast tego syropu kukurydzianego można dodać zwykły miód? Ma konsystecję chyba taką samą, miód jest prawdziwy, rzepakowy, nadaje się? Czy lepiej jednak ten syrop?Ja tylko za pierwszym razem dałam syrop, później dawałam miód i było tez ok.
Kobietki róbcie, bo warto
martyna22a @ 12 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1074606po lezakowaniu w lodowce stwardnieje, ja musialam podgrzac w mikro,moze Twwoja wystarczy troche pogniesc w dloniach i zabierac sie za zabaweNo właśnie leżakowała dobę w lodówce i jest taka jak plastelina, ale też klejąca. Myślę że ulepić się coś uda, o ile nie przykleję sie do tej masy.
Marcepani @ 13 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1074974Zrobiłam te różyczki, ale już wiem, ze masa nie jest dobrze zrobiona, strasznie miękka i klejąca, już miałam ochotę rzucić ją o ścianę. Musiałam może dac za dużo miodu, mierzyłam łyżeczkami, bo nie mam wagi. Na drugi raz wezmę inną czekoladę (ta była z Wedla) i mniej miodu, a jak nie wyjdzie to kupię ten syrop kukurydziany.
Róże jakoś wyszły choć nie sa piękne, taki ulepek. Jak zrobię zdjęcie to wkleję. Narazie się chłodza w lodówce. Zjeść się będzie dało, nie wiem jak z przeniesieniem na tort.a ile dałas miodu na jedną czekolade (100gr) bo tez się zbieram do tych róż, a narazie nie chciałam inwestowac w syrop kukurydziany tylko spróbować z miodem
martyna22a @ 13 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1074980ja dawalam 2 lyzki na 200 g i bylo ok,miod mialam akacjowy,dzięki bardzo, na pewno wypróbuję
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia