Keks z białek

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Elmagra, rzeczywiscie najlepszy komplement
dance.gif
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Kurcze, dopiero zobaczylam odpowiedz. I tak juz za pozno, ale nie wiem, co napisac, czy bialka sie nie ubily, czy po prostu zostaly Ci zbedne bialka?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,127
1,645
113
Keks_na_bia_kach.jpg
anbetung.gif
cvety.gif


Keks wspaniały w smaku, wyszedł puszysty!
mniam.gif
Syso dziękujemy za rewelacyjny przepis!
cvety.gif
bussi.gif

Dałam baaaaaaaaaardzo dużo bakali, a rodzina się zajada!
mniam.gif

Teraz już będę wiedziała jak wykorzystać białka!
icon_lol.gif
daumen.gif
 

Załączniki

  • Keks_na_bia_kach.jpg
    Keks_na_bia_kach.jpg
    90.7 KB · Wyświetleń: 1

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,127
1,645
113
Sinistra @ 19 Jan 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=807162Aż kolorowo od tych bakalii
lecker.gif



Co zrobiłaś z taką ilością żółtek?
Żółtka zostały wcześniej zużyte do różnych ciast i ciasteczek.
rofl.gif
Gdy w przepisie należy użyć duże jajka, a nie mam ich akurat w domu to daję wtedy więcej mniejszych, tylko wóczas nie daję wszystkich białek. Nie zamrażam białek , a szkoda wyrzucać , więc jak zobaczyłam tez przepis to postanowiłam go wykorzystać!
icon_mrgreen.gif
I bardzo dziękuję za wspaniały przepis
anbetung.gif
anbetung.gif
cvety.gif

Keks wyszedł naprawdę przepyszny
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif
A bakali rzeczywiście jest duuuuuużo, bardzo dużo
icon_lol.gif
, bo my zawsze do keksa dajemy mnóstwo bakali
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif
 

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,127
1,645
113
syso @ 19 Jan 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=807594Gucio, jaki piekny Twoj keks wyszedl. Slicznie kolorowy.
icon_biggrin.gif
Tez dzisiaj go pieklam i sie zajadalismy.
Dzięki Syso!
cvety.gif
Keks bardzo smakował nam i całej naszej rodzinie! Jesteśmy bardzo mile zaskoczeni efektem końcowym i smakiem ciasta!
mniam.gif
A bakali rzeczywiście dajemy bardzo dużo:eek:rzechy włoskie i laskowe, migdały, morele, figi, daktyle , rodzynki, suszone śłiwki żurawina, wiśnie, ananas, skórka pomarańczowa...
rofl.gif
rofl.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,127
1,645
113
Margot @ 9 Aug 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=881962ale napakowany bakaliami taki lubię najbardziej
Gucio piękny keks
Margot
anbetung.gif
cvety.gif
bussi.gif

u nas zazwyczaj ciasta mało za to bakali full - tradycyjnie dajemy zdecydowanie więcej niż jest w przepisie, dodatkowo dajemy mniej cukru - różnorodność bakali wynagradza jednak smak: orzechy włoskie i laskowe, migdały, morele, daktyle, figi, rodzynki, żurawina, suszona śliwka, odrobina marcepanu ( tym razem nie było, ale jak mamy to dodajemy jeszcze wiśnie w alkoholu, kandyzowane ananas i papya, skórka pomarańczowa i cytrynowa, czasami bakalie w czekoladzie) - wszystkie bakalie kroję ( orzechy i migdały również) lepiej się wtedy kroi keks.
icon_mrgreen.gif
rofl.gif
 

kas1986

Member
Cze 19, 2008
832
0
0
Mój odwieczny problem- co zrobić z żółtkami????? Syso, nie wiem czy piekłaś ale baba drożdżowa podana przez Margot jest boska.

Na keksa białkowego bym się skusiła ale zastanawiam się czy mogę pominąć cukier, albo chociaż zminimalizować do ekstremalnego minimum??
icon_mrgreen.gif