Gucio @ 18 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=806562Piekę z 1,5 porcji bo tyle miałam białekCo zrobiłaś z taką ilością żółtek?
Sinistra @ 19 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=807162Aż kolorowo od tych bakalii
Co zrobiłaś z taką ilością żółtek?Żółtka zostały wcześniej zużyte do różnych ciast i ciasteczek.Gdy w przepisie należy użyć duże jajka, a nie mam ich akurat w domu to daję wtedy więcej mniejszych, tylko wóczas nie daję wszystkich białek. Nie zamrażam białek , a szkoda wyrzucać , więc jak zobaczyłam tez przepis to postanowiłam go wykorzystać!I bardzo dziękuję za wspaniały przepis
Keks wyszedł naprawdę przepysznyA bakali rzeczywiście jest duuuuuużo, bardzo dużo, bo my zawsze do keksa dajemy mnóstwo bakali
syso @ 19 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=807594Gucio, jaki piekny Twoj keks wyszedl. Slicznie kolorowy.Tez dzisiaj go pieklam i sie zajadalismy.Dzięki Syso!Keks bardzo smakował nam i całej naszej rodzinie! Jesteśmy bardzo mile zaskoczeni efektem końcowym i smakiem ciasta!A bakali rzeczywiście dajemy bardzo dużorzechy włoskie i laskowe, migdały, morele, figi, daktyle , rodzynki, suszone śłiwki żurawina, wiśnie, ananas, skórka pomarańczowa...
Gucio @ 19 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=807756A bakali rzeczywiście dajemy bardzo dużorzechy włoskie i laskowe, migdały, morele, figi, daktyle , rodzynki, suszone śłiwki żurawina, wiśnie, ananas, skórka pomarańczowa...Ile razem tego było wagowo/objętościowo? Z ordynarnej ciekawości pytam.
Sinistra @ 20 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=807828Ile razem tego było wagowo/objętościowo? Z ordynarnej ciekawości pytam.No sporoooooo tego było.Mój małżonek twierdzi , że tak kilogram tego było, ale na dwa keksy
Margot @ 9 Aug 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=881962ale napakowany bakaliami taki lubię najbardziej
Gucio piękny keksMargot
u nas zazwyczaj ciasta mało za to bakali full - tradycyjnie dajemy zdecydowanie więcej niż jest w przepisie, dodatkowo dajemy mniej cukru - różnorodność bakali wynagradza jednak smak: orzechy włoskie i laskowe, migdały, morele, daktyle, figi, rodzynki, żurawina, suszona śliwka, odrobina marcepanu ( tym razem nie było, ale jak mamy to dodajemy jeszcze wiśnie w alkoholu, kandyzowane ananas i papya, skórka pomarańczowa i cytrynowa, czasami bakalie w czekoladzie) - wszystkie bakalie kroję ( orzechy i migdały również) lepiej się wtedy kroi keks.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia