KOPIEC KRETA

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Lukru nie wymysliłam ale tylko lekko przerobiłam już podany przepis na opakowaniu glukozy
icon_wink.gif
Szczegóły w przepisie na tort, który właśnie wstawiłam.
 

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
a oto co powstało z za dużej ilości okruchów na kopiec

PICT5873.JPG
PICT5871.JPG
 

Załączniki

  • PICT5873.JPG
    PICT5873.JPG
    667.9 KB · Wyświetleń: 1
  • PICT5871.JPG
    PICT5871.JPG
    706.3 KB · Wyświetleń: 1

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Olcieek czym połączyłaś te okruszki w kuleczki bo mnie też zostało ich sporo?
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

mirynka

Member
Paź 5, 2006
52
0
0
a co byloby lepsze w smaku, to ciasto z przepisu czy biszkopt czekoladowy?? boje sie ze to ciasto mi nie wyjdzie i dlatego zastanawiam sie nad biszkoptem
 

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
kasha @ 6 May 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=700322Olcieek czym połączyłaś te okruszki w kuleczki bo mnie też zostało ich sporo?
mocnym kakao na wodzie. stopniowo żeby nie przesadzić. do środka namoczone w rumie rodzynki i orzechy włoskie
mniam.gif


mirynka @ 6 May 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=700390a co byloby lepsze w smaku, to ciasto z przepisu czy biszkopt czekoladowy?? boje sie ze to ciasto mi nie wyjdzie i dlatego zastanawiam sie nad biszkoptem
zdecydowanie to ciasto. biszkopt jest za delikatny. Z 1,5 porcji już drugi raz robiłam i wg przepisu na WŻ, tzn. topię margarynę, mleko, cukier i kakao, potem do ostudzonego żółtka - to merdam. Do tego mąka z proszkiem. A osobno ubijam białka i na końcu dodaję. Suuuperancko rośnie. i ma fajną skorupkę lśniącą.


A tak w ogóle dzisiaj znowu zrobiłam kopca !
fiesgrins.gif

Pyyycha !
mniam.gif
 

mirynka

Member
Paź 5, 2006
52
0
0
olcieek @ 6 May 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=700396mocnym kakao na wodzie. stopniowo żeby nie przesadzić. do środka namoczone w rumie rodzynki i orzechy włoskie
mniam.gif

zdecydowanie to ciasto. biszkopt jest za delikatny. Z 1,5 porcji już drugi raz robiłam i wg przepisu na WŻ, tzn. topię margarynę, mleko, cukier i kakao, potem do ostudzonego żółtka - to merdam. Do tego mąka z proszkiem. A osobno ubijam białka i na końcu dodaję. Suuuperancko rośnie. i ma fajną skorupkę lśniącą.
A tak w ogóle dzisiaj znowu zrobiłam kopca !
fiesgrins.gif

Pyyycha !
mniam.gif
dziekuje za odpwiedz, chyba zrobie z tym ciastem, a moze pokazesz jakie ci wyszlo to ciacho? a jeszcze jedno dlaczego robisz z poltorek porcji?? na tortownice 26 cm z jednej bedzie za malo??
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Ja robiłam w tortownicy 26cm i z jednej porcji spokojnie starczyło (a nawet zostało mi dużo okruszków).
 

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Tak z przezorności zrobiłam na 3 jajka zamiast dwóch na tortownicę 28cm. Właściwie to może i nie trzeba by było, ale jakoś tak wyszło
icon_wink.gif

Mnie też zostało sporo okruszków ale da się je smakowicie przerobić
fiesgrins.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Olcieek dziękuję
bussi.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Naprawdę lepszy niż z pudełka i bez tego chemicznego posmaku.
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,294
364
83
Witam!

Sylwia Twój kopiec jest rewelacyjny
daumen.gif
Gratuluję!
Chciałabym zapytać czy pomysł jest opatentowany? Bo ja bardzo chciałabym plagiat popełnić, ale nie wiem czy mi pozwolisz?
Baaaaardzo proszę
anbetung.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,294
364
83
Dzięki Sylwia
bussi.gif

Planuję zrobić na Dzień Dziecka, fotkę oczywiści wstawię jeżeli uda mi się zrobić zdjęci. Samych okruszków nie będę przecież fotografować.
icon_mrgreen.gif


Pozdrawiam