KOPIEC KRETA

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,294
364
83
Zrobiłam i wklejam fotki, chociaż to nie jest to co sobie zaplanowałam. Krecika zrobiłam z lukru plastycznego i do takich dekoracji to on się moim zdaniem nie bardzo nadaje. Masa cukrowa byłaby lepsza ale nie miałam czarnego barwnika, więc musiało być tak. Ale co się wyzłościłam na ten lukier to moje
baa.gif

Najważniejsze, że dzieciom się jednak podobał.

Sylwia, dzięki
bussi.gif
 

Załączniki

  • DSC03094.JPG
    DSC03094.JPG
    276 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC03149.JPG
    DSC03149.JPG
    274.5 KB · Wyświetleń: 0

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Piękny tort i IDEALNY krecik!
icon_biggrin.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Maraa - dziewczyno - masz talent
anbetung.gif
daumen.gif
Cudny torcik
daumen.gif
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,294
364
83
Dzięki dziewczyny.

Cieszę się, że Wam się podoba, ale słowa uznania należą się też dla Sylwii
anbetung.gif

To przecież Ona wymyśliła tego kreta, ja od siebie dodałam tylko myszkę. Bo krecik wydał mi się jakiś mocno samotny
icon_mrgreen.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Zostało mi baaardzo dużo okruszków. Czy coś, poza kulkami- bajaderkami, takimi jakie zrobiła Olciek, da się z tego cokolwiek wykonać?
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Może deser zrób. Okruszki przekładane z jogo i owocami
gruebel_2.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Sis, stwierdziłam, że nie będę się wygłupiać i zrobię takie bajaderkowe kulki. Tylko zlepię je czymś kawowym a nie kakaowym.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
To moze stopiona czekoladą połącz
gruebel_2.gif
 

magdalenkal

Member
Sie 14, 2007
8
0
0
Juz jakis czas temu zrobilam to ciasto ale wciaz czasu brakowalo na wystawienie opinii.
Ciasto pyszne!!!! i wcale nie skomplikowane a jaki efekt....gosciom bardzo smakowalo !!!
mniam.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Kopiec czekoladowy, w roli tortu z okazji ukończenia studiów podyplomowych.

Kopia_IMG_2499.jpg
 

Załączniki

  • Kopia_IMG_2499.jpg
    Kopia_IMG_2499.jpg
    32.1 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
517
113
najpierw gratulację ukończenia studiów podyplomowych
a teraz popodziwiam ten kopiec kreta w wersji tortu -Sini dałaś do śmietanki topionej czekolady czy jak ?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Margot @ 24 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=731181najpierw gratulację ukończenia studiów podyplomowych
Sini dałaś do śmietanki topionej czekolady czy jak ?
Owszem, zrobiłam taki blady ganache z mlecznej czekolady w proporcji 200 g czekolady na 500 ml kremówki. Chciałam, żeby ganache wyraźnie odcinał się kolorystycznie od ciasta i dlatego "poskąpiłam" czekolady
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Evva2

Member
Wrz 9, 2008
183
0
0
fineska, czy możesz dopisac do pierwszego postu jak dokładnie robić to ciasto? bo ja zrobiłam po swojemu i wyszedł zakalec
icon_sad.gif